A Vanity Fair betámadta Trump éttermét, Trump Twitteren betámadta a Vanity Fairt... Erre százszorosára nőtt az újság új előfizetőinek száma

külföld
2016 december 17., 13:58
comments 97

Az Amerikai Egyesült Államokban, a lehetőségek országában és a világ egyetlen szuperhatalmában, a bolygó első számú katonai, politikai és gazdasági erőközpontjában egy ideje már csak arról szólnak a hírek, hogy melyik barom mit mondott a másik baromról, és hogy erre a másik barom mit válaszolt a Twitteren. Donald Trump elnökké választásával pedig hivatalossá is vált, hogy a leggyökerebb twitterezőkből lesznek a legnagyobb sztárok, szóval tényleg, érdemes hozzászokni az új világrendhez.

Ez a hír sem fog másról szólni.

Az történt ugyanis, hogy Trump nyitott egy új éttermet a New York-i Trump Toronyban. Az éttermet stílusosan úgy nevezte el, hogy Trump Grill.

A Vanity Fair magazin pedig közölt erről a helyről egy étteremkritikát, és a cikkben olyanok szerepeltek, mint hogy

„ez lehet a legrosszabb étterem Amerikában”

vagy

„olyan, mint a gazdagság egy olcsóbb verziója”.

Donald Trump pedig nem az az ember, aki szó nélkül tűri, ha ilyeneket írnak az étterméről. Sőt, ő nem az az ember, aki szó nélkül tűri, ha bárki bármit csinál.

Ezért hát ahhoz a fegyverhez nyúlt, amihez egy igazi férfi nyúl a XXI. században, ha sértés éri: a Twitterhez.

A megválasztott amerikai elnök azzal támadta a Vanity Fairt, hogy egyre kevesebb példányt adnak el az újságból, csökkennek a bevételeik és hogy szinte halott már a magazin.

link Forrás

A Vanity Fair kiadója erre felrakott egy bannert a weboldalára, azzal a felirattal, hogy

Vanity Fair, a magazin, amit Trump nem akarja, hogy olvass.

A dolog bejött: a kiadó adatai szerint százszor annyi új előfizető jött az akció után, mint rendesen,

A magazin kiadója egyébként cáfolta a Trump tweetjében írtakat is, azt mondták, hogy a Vanity Fairnek évről évre nő az a példányszáma és a bevételei is, a lap weboldalát pedig októberben több mint 14 millióan keresték fel, ami 25 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Tehát az sem volt igaz, amivel Trump eredetileg betámadta az újságot, de úgy tűnik, hogy az ilyesmit már fel sem veszi senki, annyira megszokottá vált. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.