Öldöklős realityt rendeznek Szibériában

tévé
2016 december 17., 13:35
comments 178

Egy orosz tévécsatorna az Éhezők Viadalának mintájára olyan valóságshow-t csinál, ahol a versenyzők nem leragasztott márkajelzésű tortilla chipset ropogtatnak a kanapén, hanem az életükért küzdeniük a -40 fok átlaghőmérsékletű Szibériában.

A játék címe Game2:Winter lesz, és mindent szabad lesz csinálni: ölni, megerőszakolni másokat, de a készítők hangsúlyozzák, attól még, hogy ez egy műsor, a szereplők ugyanúgy Oroszország területén vannak, ahol a törvények ugyanúgy érvényesek rájuk, így a rendőrség akármikor megérkezhet és börtönbe zárhatja őket, ha valami bűncselekményt követnek el.

A húsz versenyő, akik között vegyesen lesz nő és férfi, vihetnek késeket, de fegyvereket nem, kilenc hónapig kell kibírniuk életben. A műsor 2017. július 1-jén kezdődik és 2018. április 1-jén ér véget.

Minimum 18 évesnek és beszámíthatónak kell lenni a jelentkezéshez, és a műsorba bekerülni kétféleképpen lehet: vagy ki kell fizetni a főnyeremény tizedét, 10 millió rubelt (kb. 48 millió forint), vagy el kell nyerni a nézők szavazatát. A leendő húsz versenyzőt, akik között vegyesen lesznek férfiak is nők, korábban az orosz seregben szolgáló tisztek képzik majd ki.

Yevgeny Pyatkovsky orosz milliárdos, a műsor egyik arca és háttérembere elmondta, minden résztvevőnek alá kell írnia egy papírt arról, hogy vállalja a felelősséget, akármi történjék vele.

„Nem fogadunk el panaszt, akkor se, ha valakit megöltek vagy megerőszakoltak”

– mondja Pyatkovsky.

photo_camera Yevgeny Pyatkovsky

A 900 hektáros területen kétezer kamera fogja figyelemmel kísérni a túlélők életét, akik csapatokban és egyedül is megpróbálkozhatnak a túléléssel. Maximum 100 kilónyi eszközt bevihetnek magukkal, illetve a nézők kívülről küldhetnek nekik ajándékokat, pont, mint az Éhezők Viadalában. Ezen kívül még állatokra is vadászhatnak majd, a producerek jelenleg is a résztvevők vadászati engedélyét intézik.

Ha a versenyzők úgy éreznék, szeretnének hazamenekülni a már koncepciójában is félelmetes, dermesztően rideg, nyugtalanító műsorból, megnyomhatnak egy pánik-gombot.

A győztes 100 millió rubelt (kb. 481 millió forintot) nyer, vagy ha többen is életben maradnának, a nyeremény megoszlik közöttük.

Még többet akartam megtudni a Game2:Winterről, mert annyira morbid, hogy nem hittem el, hogy nem kamuhír, ezért megnyitottam a honlapjukat, ami olyan elemi félelemmel töltött el, hogy a printscreen után azonnal ki is léptem:

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.