42 ellenzékit gyűjtöttek be Kubában a hatóságok

Országos letartóztatási akcióban 42 ellenzékit gyűjtöttek be a kubai hatóságok Havannában, Santiago de Cubában és Palma Sorianóban, jelentették kubai ellenzéki források. Elmondásuk szerint a hatóságok két tüntetést is szétvertek, ezeken amúgy pont a politikai foglyok szabadon engedését követelték.

A kubai kommunista vezetés tagadja, hogy az országban politikai foglyok lennének, álláspontja szerint csak azok az ellenzékiek ülnek rács mögött, akik bűncselekményt követtek el.

A Kubai Hazafias Unió nevű ellenzéki tömörülés vezetőjét, José Daniel Ferrert elmondása szerint több órán át tartotta fogva a rendőrség Santiago de Cubában. "Megfenyegettek" - mondta Ferrer telefonon az AFP francia hírügynökségnek.

Ferrert a rendőrség a közrend tervezett megzavarásával és kémkedéssel gyanúsítja.

A Nők Fehérben nevű ellenzéki csoport egyik szóvivője az AFP-nek azt mondta, Havannában a hatóságok 20 ellenzéki otthonában tartottak házkutatást, az ott lakókat pedig nem engedték távozni. Több házkutatást tartottak Santiago de Cubában is. (Via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.