42 ellenzékit gyűjtöttek be Kubában a hatóságok

Országos letartóztatási akcióban 42 ellenzékit gyűjtöttek be a kubai hatóságok Havannában, Santiago de Cubában és Palma Sorianóban, jelentették kubai ellenzéki források. Elmondásuk szerint a hatóságok két tüntetést is szétvertek, ezeken amúgy pont a politikai foglyok szabadon engedését követelték.

A kubai kommunista vezetés tagadja, hogy az országban politikai foglyok lennének, álláspontja szerint csak azok az ellenzékiek ülnek rács mögött, akik bűncselekményt követtek el.

A Kubai Hazafias Unió nevű ellenzéki tömörülés vezetőjét, José Daniel Ferrert elmondása szerint több órán át tartotta fogva a rendőrség Santiago de Cubában. "Megfenyegettek" - mondta Ferrer telefonon az AFP francia hírügynökségnek.

Ferrert a rendőrség a közrend tervezett megzavarásával és kémkedéssel gyanúsítja.

A Nők Fehérben nevű ellenzéki csoport egyik szóvivője az AFP-nek azt mondta, Havannában a hatóságok 20 ellenzéki otthonában tartottak házkutatást, az ott lakókat pedig nem engedték távozni. Több házkutatást tartottak Santiago de Cubában is. (Via MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.