A Youtube-on fedezték fel az amerikaiak a 230 centis székely kosarast

sport
2016 december 19., 07:27
comments 121
Fotó: Bobroczky Róbert / Facebook
photo_camera Fotó: Bobroczky Róbert / Facebook

A már 14 évesen is 226 centiméter magas Bobroczky Róbertre néhány éve figyelt fel a világ, mint a legmagasabb európai kosarasra. Az Aradon született, magyar anyanyelvű, román állampolgárságú center hamar a Stella Azzurrához került, ugyanis annak ellenére, hogy nagyon vékony, nem csak magasnak, de ügyesnek is bizonyult.

link Forrás

Bobby Bossman, az ohiói SPIRE Institute igazgatója is látta a Youtube-on, és megkörnyékezte a most 16 éves kosarast. Megkereste a Facebookon, aztán az első találkozáskor leszerződtek.

Bossman szerint a fiú nagyon keményen dolgozik, pedig egyelőre nem is gyakoroltak labdával, előbb az egészségén kell javítani. Clevelandben mindenféle tesztet végeztek el rajta, ahol engedték, hogy januártól játsszon. Először csak nyújtották, és fizikoterápián vett részt, most izmot pakolnak rá: gyúrnia kell, és egy csomó tojást, csirkét és halat ennie. A sebességén is javítanak, egy ilyen magas fiúnak nagyon kötött a mozgása. A kosarazás csak ezután jön majd, az is egyéni menetrend szerint, mert egy ilyen különleges játékos külön figyelmet igényel.

Bobroczkynak az apja is kosarazott, ő 216 cm, de az anyja is magas, 183 cm. (Stack)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.