Páncélosokkal vonul a TEK Budapest belvárosában

2016 december 20., kedd 12:37
739

Nem emelte a terrorfenyegetettségi szintet az európai nagyvárosokban hétfőn történt merényletek miatt Magyarországon a Terrorellenes Koordinációs Bizottság (TKB), továbbra is 3-as, közepes fokozat van érvényben a Belügyminisztérium közleménye szerint. Hétfő este terrortámadás történt Berlinben, erre reagált a magyar belügy.

Pintér Sándor ettől függetlenül kérte az országos rendőrfőkapitányt, hogy fokozza a rendőri jelenlétet országszerte, elsősorban a karácsonyi vásárok és bevásárlóközpontok környékén, és ez már történik is.

A fenti képet Bálint küldte nekünk a Vörösmarty térről, és egy másik olvasónk, Kristóf is kiszúrta az egyenruhásokat a belvárosi kirakodóvásár soraiban. (Időközben az MTI is kiadott egy galériát: a cím feletti képet Marjai János, a hírügynökség fotósa készítette.)

Budapest szívében a Terrorelhárítási Központ kommandósai jelentek meg a karácsonyi vásárok helyszínein, a mindig jól értesült Vajna Tímea pedig gyorsan ki is szúrt magának egy páncélost.

De nem csak a vásárok közelében, hanem - ahogy a belügyminiszter kérte a főkapitányt - bevásárlóközpontok vonzáskörzetében is feltűntek páncélosok. TEK-es járművet látott olvasónk, Zoltán a Mammuttal szemben, a Széna Térnél is.

Egy másik levélíró, Dani azt írja, fél órával ezelőtt a Keletinél fotózta azt a példányt, amelyik valószínűleg a Kerepesi úti Aréna Pláza felé igyekezett, hogy biztosítsa a helyszínt.

Még két erős kép az MTI kedd délután kiadott galériájából, a Vörösmarty tér környékéről:

  Fotó: MTI / Marjai János Fotó: Marjai János
Fotó: MTI / Marjai János Fotó: Marjai János

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt