Tizenkettőre emelkedett a halálos áldozatok száma Berlinben

külföld
2016 december 20., 4:26
comments 490

A teherautó nagyjából 50 métert haladhatott még, miután hétfő este belehajtott a karácsonyi vásár bódéi között összegyűlt tömegbe a berlini csonka templomnál, a Breitscheidplatzon A rendőpség szerint a sofőr jobbra-balra rángatta a kormányt, hogy minél több embert el tudjon gázolni.

photo_camera Fotó: AFP/Odd Andersen

A rendőrség közleménye szerint a támadásban 12 ember halt meg, 48-an pedig megsérültek. Voltak, akiket a teherautó ütött el, másokat a bódék gerendái sebesítettek meg. A hatóságok egyelőre óvatosan fogalmaznak azzal kapcsolatban, hogy terrortámadás történt-e, de alapvetően abból indulnak ki, hogy nem balesetről van szó. Ugyanakkor az eset háttere egyelőre még tisztázatlan.

Az ügy kivizsgálását közben a szövetségi ügyészség vette át. Thomas de Maizière belügyminiszter pedig időt kért, amíg a hatóságok kiderítik, mi történt pontosan. Szerinte addig korai lenne terrortámadásról beszélni, de elismerte, hogy a legtöbb jel erre utal.

Mivel a teherautó vezetője elmenekült a helyszínről, őt csak pár órával később kapták el a Siegessäule közelében, nagyjából egy kilométerre a helyszíntől. A vezető mellett ülő, lengyel állampolgárságú férfit azonban holtan találták teherautónál.

A Welt és a Berliner Zeitung rendőrségi forrásokra hivatkozva arról ír, hogy az őrizetbe vett férfi februárban érkezett Németországba menekültként, amikor belépett az országba, afgánként regisztrálhatta magát, de mivel több nevet is használt, ezért még nem tudták biztosan megállapítani a személyazonosságát.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt