10 milliárd forintot kap a kormánytól a Szegedi Ifjúsági Centrum, ami valójában stadion

2016 december 21., szerda 8:35
104

A Porfolio írta meg, hogy az Orbán Viktor által aláírt, szombati Magyar Közlönyben megjelent 1 mondatos határozatból kiderül: a kormány azonnali hatállyal 306,8 milliárd forintot csoportosít át az egyes költségvetési fejezetek között az idei költségvetésben.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mond a Fidesz-KDNP választási nagygyűlésén a szegedi Dóm téren 2014. április 4-én (Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Az ehhez csatolt 8 oldalas mellékletben részletesen leírják, honnan hova kerülnek át a források. Kiderült, hogy 40,2 milliárddal kevesebbet fordítanak kiemelt közúti projektekre, és 40 milliárddal kevesebbet kap a Nemzeti Foglalkoztatási Alap, míg 39 milliárd forinttal több megy az egyedi sportlétesítmény-fejlesztésekre.

A határozat szerint a Szegedi Ifjúsági Centrum még idén kap 9,7 milliárd forintot a kormánytól.

Összehasonlításul: Szeged 2016-os költségvetését 35,6 milliárd forintos főösszeggel fogadták el.

A Délmagyar megkérdezte az önkormányzatot, mit lehet tudni erről a Szegedi Ifjúsági Centrumról, de azt válaszolták, hogy ők sem tudják, nem is hallottak még róla, ők is a Magyar Közlönyből értesültek.

A lap azt hallotta, hogy a püspökség kapta a támogatást a kormánytól a Dorozsmai úti focipálya körüli területre, ahol ifjúsági centrumot alakítana ki, és a szegedma.hu értesülése is erre utal, mert mint írják: a megvalósuló létesítmény nem csak mint futballstadion funkcionálna, hanem ifjúsági, közösségi feladatokat is ellátna, a költségvetése a tervezett 3 milliárd forintos összeg helyett így már közel 10 milliárd forintról szól.

Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök megszenteli az új kenyeret a Szent István király tiszteletére rendezett ünnepségen Hódmezővásárhelyen, a Szent István téren 2015. augusztus 20-án (Fotó: Rosta Tibor / MTI) Fotó: MTI Fotó: Rosta Tibor

A Szeged 2011 Kft. ügyvezetője, Emődi Sándor megerősítette ezt, de hogy pontosan mi az a Szegedi Ifjúsági Centrum, nem akarta elárulni. Mint mondta: a beruházás részleteit Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye megyés püspöke a közeljövőben egy sajtótájékoztatón ismerteti majd. Kiss-Rigó László volt az a püspök, aki a menekültekkel kapcsolatban oktatta ki Ferenc pápát. (Délmagyar, Szegedma)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt