Extreme Digital: Általános a túlterheltség a futárszolgálatoknál

Tbg
2016 december 21., szerda 11:40
97

„Az idei Black Friday óta az Extreme Digital is tapasztal fennakadásokat, de nemcsak a Magyar Posta szolgáltatásaiban, hanem a futárszolgálatoknál általánosan”

- közölte szerdán az online kereskedelemmel foglalkozó cég a 444-gyel, miután beszámltunk arról, hogy már-már behozhatatlan késések alakultak ki a Magyar Posta logisztikai központjában.

Az ED szerint az itthon működő futárcégek mind alábecsülték az online rendeléseket. Arra számítottak 15-20%-kal lesz több rendelés idén, mint tavaly, ám az emelkedés 40%-os lett.

„Míg egy átlagos napon a rendelések nagyjából 1-2 százalékával kapcsolatban merül fel probléma, a mostani karácsonyi szezonban a csomagok 10 százalékának a kiszállítása csúszhat.”

Az ED ezért azt tanácsolja, érdemes olyan helyről rendelni - és persze ilyen az ED is - amely rendelkezik saját raktárral.

A cég szerint a torlódás oka az is, hogy sokáig volt jó idő idén, és későn jöttek a fagyok. A hideg beálltával kezdenek el ugyanis rendelni inkább a vásárlók, és most később kapott észbe mindenki.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt