Leszedték a repülőről a Youtube-sztárt, mert arabul beszélt a telefonján

2016 december 21., szerda 15:54
235

A 22 éves, New York-i Adam Saleh vicces-átverős videókat posztol a Youtube-ra, és ezzel elég nagy követőbázisra is szert tett. Szerdán azonban a legnézettebb videója az volt, amiben bemutatta, hogyan szállították le egy repülőről az amerikai Delta Airlines munkatársai. Saleh állítása szerint azért kellett elhagynia a gépet, mert felszállás előtt telefonon arabul beszélt az anyjával.


Miután hallották Saleh-t arabul telefonálni, néhány utas panaszkodott a légiutas-kísérőknek, hogy kényelmetlenül érzik magukat, a gép személyzete ezért döntött úgy, hogy lekísérik a felháborodott férfit a gépről.

A Londonból New Yorkba induló járatról le kellett szállnia Saleh barátjának is, akivel együtt utazott.

Saleh azt mondta a Guardiannek, hogy ha repülőn utazik, felszállás előtt mindig beszél néhány szót a 66 éves anyjával, aki csak arabul ért. Szerinte a szerdai hívás sem tarthatott tovább 30 másodpercnél, ezért sem érti, miért zavarta ez a többi utast. A telefonhívás után Saleh a barátjával is váltott néhány szót arabul, majd angolul is, de egy négy sorral arrébb ülő nőt már ez is kiborított, hátrafordult, és azt mondta a párosnak, hogy angolul kell beszélniük, mert különben kényelmetlenül érzi magát.

Később néhány utas védelmébe vette Saleh-t és a barátját, de mások már követelték, hogy szállítsák le őket a gépről.

Mikor a személyzet értesítette a kapitányt, a nő, aki először panaszkodott, azt mondta, hogy a berlini terrortámadás miatt kényelmetlenül érzi magát, ha Saleh arabul beszél, ezért szállítsák le őket a repülőről. Azzal fenyegetőzött, hogy ha Saleh-ék maradnak, akkor ő fogja elhagyni a gépet.

A kapitány ekkor megkérte Saleh-t és a barátját, hogy kint beszéljenek. Saleh ekkor kezdett filmezni a telefonjával.

Később a Delta munkatársai azt mondták nekik, hogy túl hangosak voltak. Miután a gép felszállt, Saleh és a barátja kaptak egyet egy másik légitársaság New Yorkba tartó járatára, de újra végig kellett menniük a biztonsági ellenőrzésen.

A Delta közleményt adott ki az esetről, annyit írtak, hogy két utast le kellett kísérniük az egyik gépükről, mert nagyjából 20 másik utas panaszkodott, hogy kényelmetlenül érzi magát miattuk. (Guardian)

UPDATE 17.09

Ahogyan néhány olvasónk is rámutatott, könnyen lehet, hogy Saleh provokálta is a helyzetet, korábban ugyanis volt már olyan videója a Youtube-on, ami a rasszizmusról szól, és arról kiderült, hogy kamu volt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt