Aszadista férje miatt támadják a román miniszterelnökjelöltet

2016 december 22., csütörtök 17:35
141

Romániában csak szerdán jelentették be, hogy a török származású, muszlim Sevil Shhaideh jelöli miniszterelnöknek a választásokon győztes Szociáldemokrata Párt (PSD), a romániai sajtó máris arról ír, hogy a jelentős külpolitikai konfliktusba keverheti az országot, hogy a nő szíriai férje Bassár el-Aszad elnököt éltető posztokat osztott meg a Facebookon. Sevil Shhaideh - Fotó: MTI/EPA/Alex MicsikAkram Shhaideh Szíriában született, politikai karrierjét Damaszkuszban kezdte 1988-ban a Mezőgazdasági Minisztérium vezetőjeként, és egészen 2010-ig maradt hivatalban.

A szíriai férfi 2011-ben vállalt állást a Konstanca Megyei Tanácsnál mezőgazdasági tanácsadóként, ez az állása ma is megvan. 2015-ben kapta meg a román állampolgárságot.

A RISE Project munkatársai lefordítottak néhány arabul írt posztját, ezekből pedig kiderül, hogy a Hezbollahot, amitaz EU-ban és az Egyesült Államokban terrorszervezetként tartanak számon, Akram Shhaideh a „szent háború” képviselőinek tartja, volt ahol pedig azt írta, hogy „Csak Isten, Szíria és Bassár!”. (Transzindex/riseproject.ro)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt