Két méter magasra tették a vakoknak szánt táblákat a körmendi kórházban

Egészségügy
2016 december 22., 20:16
comments 177

A körmendi kórház 1,674 milliárd forint uniós támogatást kapott a felújításra, de azt már csak az átadás után vették észre, hogy a vakoknak és gyengénlátóknak készült, Braille-írásos táblák olyan magasra kerültek, hogy azokat sokan el sem érik.

Volt, ahol két méternél sikerült felrögzíteni azokat, így a feliratok gyakorlatilag magasabbra kerültek, mint az ajtó teteje.

A körmendi Markusovszky Egyetemi Kórház gazdasági igazgatója az RTL Híradójának elmondta, hogy már felkerestek egy akadálymentesítéssel foglalkozó szakmérnököt, hogy segítsen nekik megtalálni azt a magasságot, aminél mindenki le tudja tapogatni a feliratokat. Az ő javaslatai alapján legkorábban januárban javítják a hibát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.