Lenyúlta a Felcsút Pinyőt, a Mezőkövesd megmentőjét

Hiába választották meg Mezőkövesden az év emberének Pintér Attilát, aki szárnyakat adott Tállai András csapatának,

Pinyő most mégis engedett a másodosztály csábításának, és a következő három évben a Felcsútból kell majd kihoznia valamit.

A Nemzeti Sport írta meg, aminek az új főszerkesztője nemrég még a Puskás Akadémia sajtósa volt, hogy hamarosan Pintér Attila váltja Vincze Istvánt a labdarúgó NB II-ben szereplő Puskás Akadémia vezetőedzői posztján. A lap szerint három évre veszik meg az edző szakértelmét.

A felcsúti csapat honlaja szerint Mészáros Lőrinc szerda este kereste meg Pintért, hogy tárgyaljanak a felcsúti munkájáról. Az edző előtte egyeztetett a Mezőkövesddel, és annak elnökével, Tállai Andrással, aki engedélyt adott a tárgyalásokra. Miután Mészáros Lőrinc felvázolta a lehetőségeket és az elvárásokat, a csütörtökön gyors megegyezés született.

Tállai András és egy kameruni delegáció köszöntik a félévszázados Pintér mestert Mezőkövesden. (Fotó: Tállai András / Facebook)

Pinyő a váltásról azt mondta: „A Puskás név és Öcsi bácsi múltja is kötelez. Tisztában vagyok vele, hogy mit akarnak elérni Felcsúton. Szeretem a kihívásokat, a nagy feladatokat, így nem is volt kérdéses, hogy három évre elvállaljam a megbízást. Nagyon bízom benne, hogy meg fogjuk valósítani célkitűzésünket, ami nem lehet más, mint a feljutás.”

A korábban a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó Pintér Attila tavaly decemberben lett az akkor még a másodosztályban szereplő Mezőkövesd vezetőedzője. Az ötödik helyen vette át a csapat irányítását, és az idény végén feljutást ünnepelhettek. Az elképesztő menetelést az élvonalban folytatták, az ősz végén az ötödik helyen álltak.

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.