Lenyúlta a Felcsút Pinyőt, a Mezőkövesd megmentőjét

káosz
2016 december 22., 15:45
comments 135

Hiába választották meg Mezőkövesden az év emberének Pintér Attilát, aki szárnyakat adott Tállai András csapatának,

Pinyő most mégis engedett a másodosztály csábításának, és a következő három évben a Felcsútból kell majd kihoznia valamit.

A Nemzeti Sport írta meg, aminek az új főszerkesztője nemrég még a Puskás Akadémia sajtósa volt, hogy hamarosan Pintér Attila váltja Vincze Istvánt a labdarúgó NB II-ben szereplő Puskás Akadémia vezetőedzői posztján. A lap szerint három évre veszik meg az edző szakértelmét.

A felcsúti csapat honlaja szerint Mészáros Lőrinc szerda este kereste meg Pintért, hogy tárgyaljanak a felcsúti munkájáról. Az edző előtte egyeztetett a Mezőkövesddel, és annak elnökével, Tállai Andrással, aki engedélyt adott a tárgyalásokra. Miután Mészáros Lőrinc felvázolta a lehetőségeket és az elvárásokat, a csütörtökön gyors megegyezés született.

Tállai András és egy kameruni delegáció köszöntik a félévszázados Pintér mestert Mezőkövesden. (Fotó: Tállai András / Facebook)
photo_camera Tállai András és egy kameruni delegáció köszöntik a félévszázados Pintér mestert Mezőkövesden. (Fotó: Tállai András / Facebook)

Pinyő a váltásról azt mondta: „A Puskás név és Öcsi bácsi múltja is kötelez. Tisztában vagyok vele, hogy mit akarnak elérni Felcsúton. Szeretem a kihívásokat, a nagy feladatokat, így nem is volt kérdéses, hogy három évre elvállaljam a megbízást. Nagyon bízom benne, hogy meg fogjuk valósítani célkitűzésünket, ami nem lehet más, mint a feljutás.”

A korábban a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó Pintér Attila tavaly decemberben lett az akkor még a másodosztályban szereplő Mezőkövesd vezetőedzője. Az ötödik helyen vette át a csapat irányítását, és az idény végén feljutást ünnepelhettek. Az elképesztő menetelést az élvonalban folytatták, az ősz végén az ötödik helyen álltak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.