Lenyúlta a Felcsút Pinyőt, a Mezőkövesd megmentőjét

Hiába választották meg Mezőkövesden az év emberének Pintér Attilát, aki szárnyakat adott Tállai András csapatának,

Pinyő most mégis engedett a másodosztály csábításának, és a következő három évben a Felcsútból kell majd kihoznia valamit.

A Nemzeti Sport írta meg, aminek az új főszerkesztője nemrég még a Puskás Akadémia sajtósa volt, hogy hamarosan Pintér Attila váltja Vincze Istvánt a labdarúgó NB II-ben szereplő Puskás Akadémia vezetőedzői posztján. A lap szerint három évre veszik meg az edző szakértelmét.

A felcsúti csapat honlaja szerint Mészáros Lőrinc szerda este kereste meg Pintért, hogy tárgyaljanak a felcsúti munkájáról. Az edző előtte egyeztetett a Mezőkövesddel, és annak elnökével, Tállai Andrással, aki engedélyt adott a tárgyalásokra. Miután Mészáros Lőrinc felvázolta a lehetőségeket és az elvárásokat, a csütörtökön gyors megegyezés született.

Tállai András és egy kameruni delegáció köszöntik a félévszázados Pintér mestert Mezőkövesden. (Fotó: Tállai András / Facebook)

Pinyő a váltásról azt mondta: „A Puskás név és Öcsi bácsi múltja is kötelez. Tisztában vagyok vele, hogy mit akarnak elérni Felcsúton. Szeretem a kihívásokat, a nagy feladatokat, így nem is volt kérdéses, hogy három évre elvállaljam a megbízást. Nagyon bízom benne, hogy meg fogjuk valósítani célkitűzésünket, ami nem lehet más, mint a feljutás.”

A korábban a magyar válogatott szövetségi kapitányaként is dolgozó Pintér Attila tavaly decemberben lett az akkor még a másodosztályban szereplő Mezőkövesd vezetőedzője. Az ötödik helyen vette át a csapat irányítását, és az idény végén feljutást ünnepelhettek. Az elképesztő menetelést az élvonalban folytatták, az ősz végén az ötödik helyen álltak.