Eltérítettek egy líbiai utasszállítót

Az Afriqiyah Airways járata 118 emberrel a fedélzetén Máltán landolt. Utasból 111 van, 82 férfi, 28 nő és egy gyerek. Ez egy líbiai belföldi járat volt, az eltérítés után jutottak el Máltára. A máltai miniszterelnök a BBC szerint be is jelentette, hogy jó eséllyel eltéríthették a gépet.

Közben az Express azt is tudni véli, hogy a gépeltérítők azzal fenyegetőznek, felrobbantják a repülőt. Ezt említi a BBC is, kiegészítve azzal, hogy két gépeltérítőről tudni az első jelentések szerint.

A Times of Malta szerint kézigránát van a géprablóknál.

A máltai reptér biztonsági szolgálata ezt az információt nem erősítette meg, azt mondják, túl korai még, hogy bármiről is biztosat tudjanak mondani. Mindenesetre a gép köré gyűltek, és megkezdődött a vizsgálat.

A máltai katonaság és a különleges erők körbevették a repülőt.

Egy máltai lap szerint nem kettő, hanem egy ember térítette Máltára gépet, és az utasokat hajlandó szabadon engedni, ha teljesítik a követeléseit.

Arról egyelőre nem tudni semmit, hogy mit követel. A máltai Lija város polgármestere ki is emelte ezt: nem nagyon tudnak egyelőre mit kezdeni a gépeltérítőkkel, hiszen nem tudják, hogy pontosan mit is akarnak.

Azt állítja, hogy Moamer Kadhafi néhai líbiai diktátor híve.

Délután két óra táján a máltai miniszterelnök a Twitteren közölte, hogy távozhatott az első 25 utas a gépről.

Egy órával később szabadon engedtek további 44 utast, ezt szintén a Twitteren közölte Joseph Muscat máltai miniszterelnök, aki szerint a repülőgépen feltehetően már csak a két gépeltérítő és a személyzet tagjai maradtak.

A líbiai gép Szebha városból indult és Tripoliba kellett volna repülnie.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.