Hopp, még pont befér a fa alá az az 1,9 milliárd, amit a siófoki sportcsarnokra ad a kormány

POLITIKA
2016 december 23., 15:42
comments 23

1,9 milliárd forintot adott a karácsonyi szünet előtti utolsó pillanatban, december 23-án a kormány a siófoki Kiss Szilárd Sportcsarnok befejezésére. A szerkezetkész épületet, amiről az MTI hírében nem említették meg, hogy eddig mennyibe került, a Siófok Kézilabda és Tenisz Klub tarthatja majd fenn 25 évig.

UPDATE: Utánaolvastam a sztorinak, és még jobb annál is, mint amilyennek elsőre tűnt. Az 1100 fős sportcsarnok beruházását első körben egymilliárdosra tervezték, amiből az önkormányzat 200 milliót adott, a többit tao-ból tervezték. Amit aztán nem fizetett ki az állam, ezért az építkezés tavaly decemberben abbamaradt. Így a kormány mos gyakorlatilag egy év késéssel fizet több mint kétszer annyit. Igaz, cserébe megszerzi a sportcsarnok telkét.

Az építkezést februárban folytathatják, 2017 végére tervezik befejezni.

A siófoki csarnokot eredetileg TAO-támogatásból tervezték megépíteni, abból jutottak el a szerkezetkész állapotig. Ezután nyilatkozta azt a klub elnöke, hogy az ilyen jellegű fejlesztéshez nem elegendőek. (MTI

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.