Koszovói testvérpár készült terrormerényletre egy német plázában

2016 december 23., péntek 5:28
46

Letartóztattak két koszovói férfit, akik a gyanú szerint támadásra készültek a nyugat-németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Oberhausen városában - közölték a német hatóságok péntekre virradóra.

A gyanúsítottak Németország egyik legnagyobb bevásárlóközpontját, az oberhauseni CentrO-t szemelték ki támadásukat célpontjának. A bevásárlóközpont kb. 250 boltnak ad helyet, karácsony előtt általában zsúfolásig megtelik.

A támadás előkészítésével egy koszovói testvérpárt, egy 28 és egy 31 éves férfit gyanúsítanak - közölte az Oberhausentől keletre fekvő Essen város rendőrsége.

A hatóságok jelenleg azt vizsgálják, hogy az előkészületek melyik szakaszában volt a testvérpár, és vannak-e cinkostársaik.

A rendőrséget a hírszerzés riasztotta, csütörtök este több egység is kiszállt a bevásárlóközponthoz és a közeli karácsonyi vásárhoz.

A CentrO pláza belülről (Forrás: Wikipédia By Daniel Ullrich, Threedots - Own work, CC BY-SA 3.0)

A német hatóságok magas készültségben vannak hétfő óta, amikor egy kamion belehajtott egy berlini karácsonyi vásárba. Az ISIS által vállalt támadásban 12 ember halt meg, köztük a kamion eredeti, lengyel sofőrje. A hivatalos adatok szerint 45 ember szenvedett sérüléseket a gázolás során.

A feltételezett elkövető, a tunéziai származású Anis Amri továbbra is szökésben van. (MTI, Zeit)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt