Magyar Nemzet: Ötszörös pénzt fizetett az állam egy rejtélyes, luxemburgi hátterű cégnek a Nemzeti Múzeum mögött mélygarázsért

2016 december 23., péntek 7:03
89

A Magyar Nemzet értesülései szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. körülbelül ötször annyiért vette meg a Pollack Mihály téri mélygarázst egy titokzatos luxemburgi hátterű cégtől, mint amennyiért az a cég megvette az ingatlant a korábbi tulajdonostól. A lap szerint a Tállya Hotel Invest nevű cég (ennek a többségi tulajdonosa egy luxemburgi társaság) idén februárban vette meg az előző tulajdonostól a Nemzeti Múzeum mögött mélygarázst 700 millió forintért, az MNV-nek viszont most 3,65 milliárdért adták tovább.

Eszerint kevesebb mint egy év alatt majdnem 3 milliárd forintot keresett a cég.

Igaz, közben a meg is nőtt valamelyest a mélygarázs értéke, hiszen a Nemzeti Múzeum főigazgatója július 1-tól kitiltotta a múzeumkertből az ott parkoló autókat, ez pedig értelemszerűen növelte a mélygarázs forgalmát is. (Magyar Nemzet)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt