Putyin szerint az amerikai Demokrata Pártnak felesleges mást vádolnia a vereségért

külföld
2016 december 23., 10:58
comments 44

Az amerikai demokraták nemcsak az elnök-, hanem a törvényhozási választásokat is elvesztették, ezért felesleges a kudarcért másokat okolniuk – mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a Moszkvában kb. 1500 médiamunkással megrendezett 12. év végi sajtótájékoztatóján.

Szerinte az amerikai demokratáknak rendszerszerű problémákkal kell megküzdeniük, és meg kell tanulniuk méltósággal veszíteni. Mint mondta, kész együttműködni Donald Trump megválasztott republikánus párti amerikai elnökkel, és nem okozott neki meglepetést Trumpnak az a közlése, hogy növelni akarja az amerikai nukleáris potenciált, mert ezt már a választási kampányban is kilátásba helyezte.

Azt mondta, Oroszországban nincs értelme jövőre előrehozott elnökválasztást tartani. A várakozások szerint 2018-ban újraindul.

Azt is bejelentette, hogy idén 0,5-0,6 százalékra csökkent az orosz gazdaság visszaesése. Az infláció várhatóan rekordalacsony, 5,5 százalékos lesz, az államháztartási hiány a várakozások szerint a GDP 3,7 százalékával lesz egyenlő, a nettó tőkekiáramlás pedig 16-17 milliárd dollárra csökkent – mondta az elnök, ak (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.