Skóciából hoztak haza egy emberrablót

7 évvel a bűncselekmény elkövetése után szállítottak Budapestre a rendőrök egy emberrablót a skóciai Glasgow-ból.

A 40 éves A. József 2009. október 2-án este társával Budapesten elrabolt egy fővárosi férfit és annak ismerősét, majd bántalmazták őket. Az elektromos sokkolóval ártalmatlanná tett férfit fegyverrel megfenyegették és elvették a mobiltelefonjait, készpénzét és lakáskulcsát. Ezt követően megkötözték, és Dunakeszi közelében kitették.

A nyomozáson kiderült, hogy a sértett ismerőse valójában tevékenyen részt vett a rablás eltervezésében és elkövetésében. Így őt és a másik emberrablót még 2010-ben és 2011-ben elfogták. A. Józsefet viszont nem találták, ezért ellene 2010-ben nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

A körözött férfit október 12-én a brit hatóságok Glasgow-ban elfogták, repülővel Magyarországra szállították, majd tegnap átadták a BRFK munkatársainak. A. József ellen rablás és személyi szabadság megsértésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást. A férfit őrizetbe vették. (police.hu)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.