Skóciából hoztak haza egy emberrablót

gazdaság
2016 december 23., 12:28
comments 7

7 évvel a bűncselekmény elkövetése után szállítottak Budapestre a rendőrök egy emberrablót a skóciai Glasgow-ból.

A 40 éves A. József 2009. október 2-án este társával Budapesten elrabolt egy fővárosi férfit és annak ismerősét, majd bántalmazták őket. Az elektromos sokkolóval ártalmatlanná tett férfit fegyverrel megfenyegették és elvették a mobiltelefonjait, készpénzét és lakáskulcsát. Ezt követően megkötözték, és Dunakeszi közelében kitették.

A nyomozáson kiderült, hogy a sértett ismerőse valójában tevékenyen részt vett a rablás eltervezésében és elkövetésében. Így őt és a másik emberrablót még 2010-ben és 2011-ben elfogták. A. Józsefet viszont nem találták, ezért ellene 2010-ben nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

A körözött férfit október 12-én a brit hatóságok Glasgow-ban elfogták, repülővel Magyarországra szállították, majd tegnap átadták a BRFK munkatársainak. A. József ellen rablás és személyi szabadság megsértésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást. A férfit őrizetbe vették. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt