Egy egész medvecsaládot kipusztított a karácsonyi dekoráció Pennsylvaniában

ÁLLAT
2016 december 24., 06:52
comments 48
A karácsonyi dekoráció áldozatául esett medvecsalád, via West Wyoming-i rendőrség.
photo_camera A karácsonyi dekoráció áldozatául esett medvecsalád, via West Wyoming-i rendőrség.

December 6-án, Mikulás napján bukkantak négy medve - egy anyamedve és három bocsa - tetemére a pennsylvaniai West Wyoming St. Monica-templomának parkolójában. A rejtélyes halálesetekre bő két hét után derült fény,

a medvék a boncolás alapján mérgező karácsonyi dekorációt, közönséges tiszafát ettek.

Az egész Európában elterjedt tiszafa ágát gyakran használják karácsonyi dekorációkhoz. A Tiszafa gyümölcse alkaloidákat, köztük a taxin nevű erős mérget is tartalmaz, ezért az emlősök nagy részére erősen mérgező, halálos.

A medvék valószínűleg télire tartalékoltak volna a pennsylvaniai városkában gyűjtögetve, eközben ehették meg a karácsonyi dekorációt, ami a pusztulásukat okozta.

A helyi vadfelügyelet medvebiológusa, Mark Ternentn szerint elő-előfordul, hogy különös halált halt medvéket találjanak, de ő nem tud másik esetről, amikor karácsonyi dekoráció végzett az állatokkal. (Via Buzzfeed)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.