Elhunyt Piers Sellers, a klímakutató asztronauta

tudomány
2016 december 24., 09:07
comments 33
Piers Sellers űrséta közben. Amikor a világűrből látta bolygónkat, rádöbbent, hogy mennyire törékeny is a Föld, és milyen kevésen múlik az élet.
photo_camera Piers Sellers űrséta közben. Amikor a világűrből látta bolygónkat, rádöbbent, hogy mennyire törékeny is a Föld, és milyen kevésen múlik az élet.

Hosszú betegség után, 61 éves korában elhunyt Piers Sellers, az egykori asztronauta, aki klímakutatóként, űrhajós tapasztalatai alapján, rákos megbetegedésével szembenézve tán mindenkinél megrázóbb képet tudott festeni az emberi létforma és az élő bolygó törékenységéről.

A NASA közleménye szerint Sellers december 23-án, péntek reggel hunyt el hasnyálmirigyrákban.

Sellers leghatásosabb szereplése Leonardo DiCaprio globális felmelegedéséről szóló, Az árvíz előtt című dokumentumfilmjében volt. Ebben arról mesélt, hogy az űrből nézve a Föld atmoszférája hagymahéj-vékonyságúnak tűnik csupán. Ebben vallott arról is, hogy a világűrből látva a bolygót ébredt rá arra, hogy milyen törékeny is a világunk. (Via WLOX)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.