Már a vancouveri érmeik miatt is aggódhatnak az orosz olimpikonok

sport
2016 december 24., 09:36
comments 26

A 2012-es londoni nyári olimpia mellett immár a 2010-es vancouveri téli olimpián levett doppingmintákat is újravizsgálják az orosz sportot behálózó, államilag szervezett doppingolás miatt.

Azután döntöttek így, hogy a 2014-es szocsi téli olimpián levett minták újbóli vizsgálata után 28 orosz sportoló ellen kellett fegyelmi eljárást indítani doppingvétség miatt. Az esetek nagy részében nem lettek pozitívak a minták, de a gyanú szerint csak azért, mert manipulálhatták azokat.

Oroszország atlétáit kizárták a 2016-os nyári olimpiáról az állami doppingolás miatt. Más szövetségek azonban úgy döntöttek, hogy engedik indulni az orosz versenyzőket, bár azóta egyre több sportágban bizonyosodik be, hogy az oroszok tényleg doppinggal érték el kiemelkedő eredményeiket. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.