India felépít egy értelmetlenül gigantikus szobrot a tengeren. Akkora lesz, mint a Szabadság-szobor kétszer

A világ legmagasabbjának szánja India miniszterelnöke, Narendra Modi azt a szobrot, aminek szombaton tette le az alapkövét. Az Arab-tengerbe tervezett kolosszus 192 méter magas lesz, vagyis ötször akkora, mint a riói Krisztus-szobor, de a Nem York-i Szabadság-szobornak is a duplája lesz - írja az Al-Jazeera.

Akkora munka, hogy csak 2019-ben lesz kész és 530 millió dollárt (160 milliárd forintot) emészt fel, amiből jó magas lélegeztetőgép-oszlopot lehetne emelni, de sok egyéb dologra lehetne költeni a közeli Mumbaiban is.

Az irtózatos költségek miatt sokan tiltakoznak, de féltik az építkezés miatt megbolygatott élővilágot is, a halászok pedig féltik a munkájukat, a szobor helye ugyanis egy kiváló halászterepen van.

A szobor a XVII. században élt hindu uralkodónak és hódítónak, Shivajinak állít emléket, aki nemcsak kiváló katona és hadvezér volt, de az államszervezéshez is értett. Narendra Modi kormányfő szerint hatalmas inspirációt jelent számukra Shivaji életműve. Úgy néz ki, hogy akkorát, aminek a világon nincs párja.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.