link Forrás

Véletlenül Tupac kurvázós slágerének szövegét osztották ki az istentiszteleten az angyali üdvözlet helyett

ÉLET
2016 december 26., 09:40
comments 60

Sri Lankán, egy kolombói karácsonyi örömének során történt meg az eset: az istentiszteletet celebráló Da Silva atya a

"Hail Mary", azaz az angyali üdvözlet helyett Tupac azonos című, erősen 18 pluszos dalszövegét osztotta szét a gyanútlanul imádkozni készülő hívők között.

A két szövegvilág között viszonylag látványos eltérések vannak. Előbbi azzal kezdődik, hogy "Üdvözlégy Mária, kegyelemmel teljes, az Úr van teveled, áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus", Tupac viszont inkább arról énekel, hogy

"nincs édesebb élvezet a bosszúnál, talán csak a pina", Máriától pedig csak annyit kérdez, "do ya wanna ride or die"?  

Méretes istentiszteletről volt szó, a helyszínül szolgáló Nelum Pokuna színház több mint 1200 hívő befogadására alkalmas, az eseményt pedig a "béke és harmónia" fesztiváljaként hirdették meg.

Az incidens még két héttel az ünnepek előtt történt, de csak az elmúlt 1-2 napban kezdte bejárni a világsajtót, és hétfőn a CNN is beszámolt róla, résztvevőket is megszólaltatva.

Andrew Chosky elmondta az amerikai csatornának, hogy többen sokkos állapotba kerültek, nem tudták, hogy most akkor valaki viccel, vagy tényleg gengszterrappet akarnak felénekeltetni a kórussal.

link Forrás

A kolombói érsekség később elnézést kért a hibáért a közösségtől. A tévének nyilatkozó Da Silva atya elmondta, hogy még az ima kezdete előtt többen jelezték, hogy valami nem stimmel az üdvözlettel, és miután észlelték a hibát, visszakérték a hívőktől a füzeteket, amiknek a közepében helyezték el a szöveget.

Egy "fiatal fiú" dolga volt a nyomtatás, ő hibázott, és nagyon sajnálja - ezek szerint Da Silva atyában nem merült fel, hogy esetleg a srác megtréfálta az érsekséget. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.