A paralimpiai bizottság szerint mindenképpen nekünk kell megrendezni a 2024-es olimpiát

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szabó László szerint minden logikus érv amellett szól, hogy Budapesten legyen a 2024-es olimpia és paralimpia.

Jövő szeptemberben szavaz a Nemzetközi Olimpiai Bizottság arról, hogy Budapest, Los Angeles vagy Párizs rendezheti meg a következő olimpiát. Szabó László szerint a bizottság szerint fontosnak tartott szempontok (nyitás kisebb városok felé, az események emberközelivé tétele, új földrajzi régiók bevonása, a doppingellenes küzdelem) közül Budapest mind azonosulni tud, ezért csak mi nyerhetünk.

„A magyar pályázati bizottság megértette, hogy egy jó paralimpiai pályázati résszel ugyan önmagában nem lehet megnyerni a versenyt, de egy rosszal el lehet azt veszíteni” - bölcselkedett nyerési esélyeinkről Szabó László.

Szerinte a parasport azért nagyon fontos, mert fogyatékos sportolók szimbolizálják a legjobban, hogy a kisebbségben lenni nem jelent egyet azzal, hogy vesztes vagy.

"Szeretnénk megmutatni, hogyan lehet elérni, hogy a magyar fogyatékos emberek számára a sport kézenfekvő önkifejezési eszköz legyen”

– beszélt egyik szép és logikus érvről Szabó László, a valamivel súlyosabb gazdasági ellenérvekről nem szólva. (MTI)