Ne fürdjé' le, Terézanya! – 10 éve volt az internetes mémek aranykora

INTERNET
2016 december 27., 22:10
comments 138
  • Ha megdöbbensz, hogy ezek a 2007-es mémek már 10 évesek, akkor öreg vagy.
  • Ha nem is ismered őket, akkor vagy azonnal takarodj a számítógép elől ki a friss levegőre, te kis taknyos, vagy még annál is öregebb vagy!
  • Ezek voltak azok a netes szenzációk, amik hetekig, hónapokig vagy akár évekig pörögtek az egyre szélesebb körben terjedő Facebookon és a Youtube-on, az internet közösségi média előtti hőskorának mémjeinél jóval nagyobb feltűnést keltve.

1. Terézanya csapjad!

link Forrás

A BME Schönherz Qpájához kapcsolódó sok nagy dobás közül talán a legnagyobb volt ez a Pendulum-feldolgozás. Tökéletes korlenyomat a 2007-es Budapestről.

2. I Like Turtles

link Forrás

A 10 éves zombi, Jonathan Ware idén már 20 éves.

3. Chris Crocker

link Forrás

A Britney Spears mellett bömbölve kiálló Youtube-sztár fiókja 2015-ben szűnt meg (a fenti egy újabban feltöltött videó). A 2007-es alakításával ma már a webkamerába bömbölő tízmilliók mellett semmilyen feltűnést nem érne el.

4. Miss Teen USA Dél-Karolina

link Forrás

Caitlin Upton a szépségkirálynőség (sőt, ság!) kvintesszenciáját hozta össze kevesebb mint fél percben.

5. Mi újság van a tóparton, tópartokon?

link Forrás

Ebben is vertük a világot: ez a horgász két hónappal a dél-karolinai szépségkirálynő előtt mászta meg az összevissza-beszélés Csomolungmáját.

6. Evelin

link Forrás

Mi is lehetne annál magyarabb, mint hogy ezt a – legalábbis a még fellelhetők közül legkorább feltöltött videók szerint – 2007-es, egy lányt hátulról lepofozó fiút osztotta az ún. internet népe.

7. Soulja Boy

link Forrás

A hülye tánc (itt az eredeti videó) feltalálója a Crank That című számával rövid időre világsztár lett, majd eltűnt. Azóta is próbálkozik, kevés sikerrel.

8. Charlie Bit My Finger

link Forrás

A két kis brit gyerek még mindig gyerek. Azóta lett két kistestvérük, a szüleik pedig több ezer dollárt kerestek a videóval. Harry és Charlie szerint para, hogy több mint 845 millió megtekintés van a videón.

9. Dramatic Chipmunk

link Forrás

Ami természetesen egy prérikutya egy japán műsorból (az Ifjú Frankenstein zenéjével). Egy ilyen állat legfeljebb 10 évig élhet, úgyhogy ez a példány már nem él.

10. Chocolate Rain

link Forrás

Tay Zonday azóta sem volt akkora Tay Zonday.

11. Rickrolling

link Forrás

Akkora hatású mém, hogy már senki sem biztos benne, honnan indult. Állítólag egy 4chanes videojáték-topikba küldte be valaki a linket azzal, hogy a már nagyon várt GTA IV rövid előzetese. A többi történelem. Még én is tisztelegtem előtte.

12. What What (In The Butt)

link Forrás

2007-ben még meglepő volt egy ilyen, meleg szexről szóló dal, de mai szemmel nézve már-már bántóan konzervatív.

13. Ne fürdjé' le!

link Forrás

Évekig a neten és a rádióban 2007 tavaszán elterjedő, Gyuri és a prostituált közti hangfelvételből vett idézetektől zengett az utca. Azóta is érthetetlen, mi történt akkor az országgal.

(Külföldi gyűjtés: Buzzfeed, magyar gyűjtés: az internet népe/online folklór.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.