Az izraeli legfőbb ügyész nyomozást rendelt el Benjamin Netanjahu ellen

2016 december 28., szerda 18:52
233

Az izreali Channel 10 televízió szerint Aviháj Mandelblit izraeli főügyész utasította a rendőrséget, hogy indítsanak nyomozást két meg nem nevezett bűnügyben, Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel összefüggésben. Az Igazságügyi Minisztérium egyik szóvivője kérdésre nem volt hajlandó kommentálni a hírt.

Fotó: Gali Tibbon / AFP Fotó: Gali Tibbon / AFP

Az egyik ügy az lehet, hogy Izrael legnagyobb fegyvervásárlásaként 1,5 milliárd dollárért vettek három vadonatúj tengeralattjárót a német ThyssenKrupptól, és nagy botrány lett, amikor kiderült, hogy Netanjahu ügyvédje, David Simron egyszerre képviselte a német céget, miközben a miniszterelnöknek is dolgozott, és a lobbitevékenységét nem jelentette a hatóságoknál.

Netanjahu tagadta, hogy bármi rosszat tett volna. A közeli napokban eskü alatt ki is hallgatják a kormányfőt.

A Channel 10 szerint nem tudni, Mandelblit melyik másik ügyet vizsgálta még.

Ehud Olmert, Izrael előző kormányfője most a börtönbüntetését tölti, amit korrupciós ügyek miatt szabott ki rá az izraeli bíróság, miután sikerült rábizonyítani 60 000 sékel csúszópénz elfogadását még miniszterelnöksége előtti politikusi időszakából. (Yahoo, MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt