Az izraeli legfőbb ügyész nyomozást rendelt el Benjamin Netanjahu ellen

bűnügy
2016 december 28., 18:52
comments 233

Az izreali Channel 10 televízió szerint Aviháj Mandelblit izraeli főügyész utasította a rendőrséget, hogy indítsanak nyomozást két meg nem nevezett bűnügyben, Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel összefüggésben. Az Igazságügyi Minisztérium egyik szóvivője kérdésre nem volt hajlandó kommentálni a hírt.

photo_camera Fotó: Gali Tibbon / AFP

Az egyik ügy az lehet, hogy Izrael legnagyobb fegyvervásárlásaként 1,5 milliárd dollárért vettek három vadonatúj tengeralattjárót a német ThyssenKrupptól, és nagy botrány lett, amikor kiderült, hogy Netanjahu ügyvédje, David Simron egyszerre képviselte a német céget, miközben a miniszterelnöknek is dolgozott, és a lobbitevékenységét nem jelentette a hatóságoknál.

Netanjahu tagadta, hogy bármi rosszat tett volna. A közeli napokban eskü alatt ki is hallgatják a kormányfőt.

A Channel 10 szerint nem tudni, Mandelblit melyik másik ügyet vizsgálta még.

Ehud Olmert, Izrael előző kormányfője most a börtönbüntetését tölti, amit korrupciós ügyek miatt szabott ki rá az izraeli bíróság, miután sikerült rábizonyítani 60 000 sékel csúszópénz elfogadását még miniszterelnöksége előtti politikusi időszakából. (Yahoo, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.