Már fejbe lőtték a lengyel kamionost a berlini merénylet idejére

2016 december 28., szerda 5:25
92

A boncolást végző orvosokra hivatkozva több német lap is arról ír, hogy

Lukasz Urban ha még életben is volt a berlini karácsonyi piac elleni támadáskor, már képtelen lett volna küzdeni a merénylővel.

Korábban élénk találgatások kezdődtek arról, hogy lehet, küzdött a merénylő ellen a támadás ideje alatt is, és esetleg jóval nagyobb katasztrófát előzött meg a történteknél, például félrerántotta a kormányt.

Lukasz Urban lengyel kamionos járművét december 19-én rabolta el egy tunéziai terrorista Berlinben. A támadó ezután a vezetőfülkében lévő Urbannal egy karácsonyi vásárba hajtott a város központjában, 12 embert megölt, és sokakat megsebesített. A támadót négy nappal később egy rendőr lőtte le Milánóban.

Urbannal ugyan pisztolygolyó végzett, ám késszúrások is voltak a testén, ez pedig arra utalt, hogy ellenállt támadójának. Innen következett a feltételezés, hogy talán a merénylet közben is küzdött a terroristával.

Lukasz Urban kamionja a merénylet után. Fotó: AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ Fotó: TOBIAS SCHWARZ

A halottkémek szerint azonban már délután fél öt és fél hat között fejbe lőhették, és annyi vért vesztett, hogy az este 8 órai támadáskor ha esetleg még élt is, akkor sem lehetett magánál.

A lengyel kamionos családjának megsegítésére Nagy-Britanniában pénzt gyűjtenek, Németországban pedig országos aláírásgyűjtés kezdődött, hogy a legmagasabb állami kitüntetést kapja. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt