Már fejbe lőtték a lengyel kamionost a berlini merénylet idejére

Terrorizmus
2016 december 28., 05:25
comments 92

A boncolást végző orvosokra hivatkozva több német lap is arról ír, hogy

Lukasz Urban ha még életben is volt a berlini karácsonyi piac elleni támadáskor, már képtelen lett volna küzdeni a merénylővel.

Korábban élénk találgatások kezdődtek arról, hogy lehet, küzdött a merénylő ellen a támadás ideje alatt is, és esetleg jóval nagyobb katasztrófát előzött meg a történteknél, például félrerántotta a kormányt.

Lukasz Urban lengyel kamionos járművét december 19-én rabolta el egy tunéziai terrorista Berlinben. A támadó ezután a vezetőfülkében lévő Urbannal egy karácsonyi vásárba hajtott a város központjában, 12 embert megölt, és sokakat megsebesített. A támadót négy nappal később egy rendőr lőtte le Milánóban.

Urbannal ugyan pisztolygolyó végzett, ám késszúrások is voltak a testén, ez pedig arra utalt, hogy ellenállt támadójának. Innen következett a feltételezés, hogy talán a merénylet közben is küzdött a terroristával.

Lukasz Urban kamionja a merénylet után (Fotó: Tobias Schwartz / AFP)
photo_camera Lukasz Urban kamionja a merénylet után. Fotó: AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ

A halottkémek szerint azonban már délután fél öt és fél hat között fejbe lőhették, és annyi vért vesztett, hogy az este 8 órai támadáskor ha esetleg még élt is, akkor sem lehetett magánál.

A lengyel kamionos családjának megsegítésére Nagy-Britanniában pénzt gyűjtenek, Németországban pedig országos aláírásgyűjtés kezdődött, hogy a legmagasabb állami kitüntetést kapja. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.