Már öt embert kirúgtak a meghekkelt Orbán-interjú miatt

2016 december 27., kedd 23:05
634

Az egyik veszprémi híroldal írta meg, hogy egész napon át tartó kihallgatások után a meghekkel Orbán-interjú miatt Pannon Lapok Társasága több embert is kirúgott. Azonnali hatállyal felmondtak Németh F. Bernadettnek, a veszprémi Napló főszerkesztőjének, Hajnal Csillának, a Fejér Megyei Hírlap felelős szerkesztőjének és Klecska Ernő lapszerkesztőnek.

Zajácz D. Zoltántól, a Fejér Megyei Hírlap digitális főszerkesztőjétől pedig „közös megegyezéssel” váltak meg. A Veszprém Kukac nevű oldal szerint Földesi Gábornak, a veszprémi Napló digitális menedzserének is mennie kellett.

December 23-án valaki olyan sikeresen nyúlt bele a Fejér Megyei Hírlap ünnepi miniszterelnöki interjújába, hogy nyomtatásban is megjelentek a következő mondatok, Orbán Viktor szájába adva:

„... mi kikértük az emberek véleményét, BÁR NEM ÉRDEKELT MINKET”

„... és az ápolónők bérét 2017-ben és 2018-ban is folyamatosan emeljük. A KÓRHÁZI HULLÁK SZÁMA IS EMELKEDIK.”

„A korrupciós vád mint politikai lejárató eszköz teljes mértékben megszokottá vált. MI IS HASZNÁLJUK.”

„Azt kívánom, hogy MINÉL TÖBBEN TALÁLJANAK VISSZA A KARÁCSONY POGÁNY ÉRTELMEZÉSÉHEZ, hiszen mégiscsak a Megváltó születését várjuk.”

A Fejér Megyei Hírlap december 24-ei számának 5. oldala (Klikkre nagyobb lesz!)

A belső vizsgálat arra jutott, hogy a Fejér Megyei Hírlapban megjelent karácsonyi Orbán-interjút a veszprémi Napló egyik szerkesztőségi gépén hekkelték meg. A 444-nek az egyik kirúgott munkatárs elmondta, hogy korábban munkáltatói utasítást kaptak arról, hogy szerkesztés nélkül át kell venniük a tulajdonosuk, a Mediaworks anyagait. Szerinte 23-án valaki 10 perccel a nyomdába küldés előtt lépett be az egyik szerkesztő gépéről a rendszerbe, és az egyik korrektor profiljából hajtotta végre a módosításokat. Hozzátette, hogy ez egy bonyolult rendszer, szóval érteni kellett hozzá, hogy ne legyen észrevehetőek a hozzáírt mondatok.

A lapok munkatárainak most a lap hitelének rontása és hanyagság miatt mondtak fel, bár egyikükre sem sikerült rábizonyítani, hogy közvetlenül közük lenne az akcióhoz. Az egyik kirúgott munkatárs azt mondta, munkaügyi pert fognak indítani a kiadó ellen.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt