Plusz 4,8 milliárd a Dagály Úszóaréna befejezésére

2016 december 29., csütörtök 10:06

Szerdán jelent meg a TED-ben, az unió hivatalos közbeszerzési összesítőjében, hogy a 2017-es vizes világbajnokság helyszínét adó épületegyüttesre szánt keretösszeget 38,5 milliárdról 43,3 milliárdra forintra emelik. A változtatást az Index szúrta ki.

Budapest, 2016. szeptember 20...Az épülõ budapesti Dagály Úszóaréna, a 2017-es vizes világbajnokság központi létesítménye 2016. szeptember 20-án...MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán

Az ajánlatkérő a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., a projekt kivitelezője pedig a lendületbe került Market Zrt.

A projekt összköltségét még tavaly év közben 50 milliárdra tette Fürjes Balázs illetékes kormánybiztos. Már akkor morgás hallatszott, miután a pályázat elnyerésekor 8 milliárdra becsülték az úszóarénára fordítandó összeget, és 25 milliárdra a teljes VB rendezésére szánt pénzt.

A fenti 38 milliárdos összeg eredetileg csak az úszókomplexumra és ahhoz kapcsolódó létesítményekre vonatkozott, a mostani bővítés pedig arra utal, hogy idő hiányában ebbe a keretszerződésbe próbálnak meg beletömködni minden pluszköltséget, mivel külön közbeszerzés kiírására már nem nagyon maradt idő.

A szövetség és a kivitelező épp a napokban lelkendeztek közösen arról, milyen remek ütemben halad a munka. Akkor már, Scheer Sándor, az építési cég igazgatója szerint utolsó simításokról volt szó.

A cikk is kiemeli, hogy a tavalyi nagy becslés idején Fürjes leszögezte, egyetlen petákkal sem fog emelkedni a Dagály-aréna bekerülési ára. (Index)