Autójában éghetett Görögország eltűnt brazíliai nagykövete

Kyriakos Amiridis, Görögország brazíliai nagykövetének kiégett bérautója a Belford Roxo-i rendőrállomás parkolójában. Amiridis nagykövetnek hétfőn veszett nyoma Rióban. AFP PHOTO / Fabio TEIXEIRA

Valószínűleg Kyriakos Amiridis, Görögország brazíliai nagykövetének holttestére bukkantak a riói rendőrök egy kiégett autóban. Amiridist utoljára hétfőn, a roncs megtalálásának közelében látták, brazil felesége szerdán jelentette eltűnését a rendőrségnek.

Hivatalosan még sem a brazil hatóságok, sem Görögország brazíliai nagykövetsége nem erősítette meg Amiridis halálhírét. A nagykövetség tájékoztatása szerint Amiridis szabadságon van Rióban, januárban várják vissza a brazíliavárosi nagykövetségre.

A brazil rendőrség tájékoztatása szerint Amiridis brazil felesége barátainál járt hétfőn Rió egyik elővárosában, azóta nem hallottak felőle. A TV Globo brazíl hírtelevízió értesülései szerint a csütörtökön Rióban megtalált, kiégett autó rendszáma azonos Amiridis bérelt autójának rendszámával. A kiégett roncsban elszenesedett holttestet is találtak.

Amiridis 2016 óta Görögország brazíliai nagykövete, előtte Líbiában szolgált. (Via The Guardian)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.