Autójában éghetett Görögország eltűnt brazíliai nagykövete

külföld
2016 december 30., 15:30
comments 40
Kyriakos Amiridis, Görögország brazíliai nagykövetének kiégett bérautója a Belford Roxo-i rendőrállomás parkolójában. Amiridis nagykövetnek hétfőn veszett nyoma Rióban. AFP PHOTO / Fabio TEIXEIRA
photo_camera Kyriakos Amiridis, Görögország brazíliai nagykövetének kiégett bérautója a Belford Roxo-i rendőrállomás parkolójában. Amiridis nagykövetnek hétfőn veszett nyoma Rióban. AFP PHOTO / Fabio TEIXEIRA

Valószínűleg Kyriakos Amiridis, Görögország brazíliai nagykövetének holttestére bukkantak a riói rendőrök egy kiégett autóban. Amiridist utoljára hétfőn, a roncs megtalálásának közelében látták, brazil felesége szerdán jelentette eltűnését a rendőrségnek.

Hivatalosan még sem a brazil hatóságok, sem Görögország brazíliai nagykövetsége nem erősítette meg Amiridis halálhírét. A nagykövetség tájékoztatása szerint Amiridis szabadságon van Rióban, januárban várják vissza a brazíliavárosi nagykövetségre.

A brazil rendőrség tájékoztatása szerint Amiridis brazil felesége barátainál járt hétfőn Rió egyik elővárosában, azóta nem hallottak felőle. A TV Globo brazíl hírtelevízió értesülései szerint a csütörtökön Rióban megtalált, kiégett autó rendszáma azonos Amiridis bérelt autójának rendszámával. A kiégett roncsban elszenesedett holttestet is találtak.

Amiridis 2016 óta Görögország brazíliai nagykövete, előtte Líbiában szolgált. (Via The Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.