Ózd fenegyerek-polgármestere azt állítja, lehallgatták, és ezért levetkőzött

politika
2016 december 30., 22:49
comments 112

Az irodájában folytatott „bizalmas, sokszor szenvedélyes, kontroll néküli” beszélgetésket rögzítették ismeretlenek, és internetes oldalakon közzétették. Janiczak Dávid szerint „legbelsőbb otthonába” törtek be, hogy galád módon „pellengérre” állítsák.

Janiczak Dávid félmeztelenül (reméljük) a polgármesteri irodában. (A politikus Facebookjáról.)
photo_camera Janiczak Dávid ezt a képet tette ki illusztrációnak a lehallgatási ügyről szóló posztja mellé: félmeztelenül (reméljük) ül a polgármesteri irodában. (A politikus Facebookjáról.)

A költői vénájáról is ismert fiatal városvezető gondolatait most szó szerint idézzük:

„Ember vagyok, amint a képen is látják. Ruha nélkül épp olyan vagyok, mint bárki más. Persze vannak jobban formában lévők is köztünk, különbözőek vagyunk, mégis mind emberek, hasonló hibákkal. De ruha nélkül senki nem megy ki az utcára, felölti a legjobb ruháját. A meztelenség otthon marad. A belső beszélgetések tartós, hónapokon keresztül történő rögzítése és nyilvánosságra hozatala aljas, minden politikai kultúrát nélkülöző tett, amivel meztelenné, kiszolgáltatottá teszik a szereplőket.”

A továbbiakban kifejti, hogy miközben ő széllel szemben küzd a városért. sokszor még széldzsekit is lerántják róla. Több sztriptízes vagy meztelenkedős költői képet már nem találunk a nyilatkozatban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.