Erzsébet királynő az újévi misét is kihagyta a megfázása miatt

A brit királyi család sajtószolgálata szerint II. Erzsébet királynő egészsége nem engedte meg, hogy az uralkodó részt vegyen vasárnap a tradicionális újévi misén.

A múlt héten a királynő és férje, Fülöp herceg a karácsonyi misére sem tudtak elmenni, mert nagyon megfáztak. A 90 éves uralkodó és 95 éves férje a hagyományos karácsonyi norfolki utazásukat is elhalasztották egy nappal, és vonat helyett helikopterrel mentek, hogy rövidítsék az utazási időt.

A Buckingham Palota sajtószolgálata szerint az újévi misét a pár azért hagyja ki, mert még nem épültek fel annyira a megfázásból, hogy elmehessenek a misére.

A királynő betegsége rengeteg találgatást szült a brit sajtóban, a megfázás és az influenza ugyanis nagyon veszélyes lehet az ilyen idős emberekre.

Az utóbbi években egyébként II. Erzsébet egészsége kifejezetten jó volt, bár kissé csökkentette a nyilvános szerepléseinek számát. Ugyanígy tett a férje is, aki 95 éves kora ellenére 2016-ban is több mint 100 nyilvános eseményen vett részt. (AP)