Megsérült egy rendőr, mikor időzített bombát próbált hatástalanítani egy firenzei neofasiszta könyvesbolt előtt

2017 január 1., vasárnap 13:44
129

Táskába rajtett, időzített bomba robbant vasárnap reggel Firenzében, egy olasz neofasiszta csoport által működtetett könyvesboltnál. A robbanásban egy helyi rendőr megsérült, mert hatástalanítani próbálta a robbanószerkezetet.

A rendőrnek amputálni kellett az egyik karját, és az egyik szermére valószínűleg teljesen megvakult.

A bombát egy járőrcsoport fedezte fel, ők értesítették a szakértőket. A sérült rendőr is a tűzszerészcsoport tagja volt, aki ugyan időben megérkeztek a helyszínre, de nem tudták hatástalanítani a szerkezetet mielőtt az időzítő működésbe lépett volna.

A rendőrség egyelőre nyomoz, nem tudni, ki helyezhette el a bombát. A könyvesbolt üzemeltetője, a CasaPound nevű neofasiszta csoport szerint ez egy év alatt már a harmadik merénylet a bolt ellen, és egészen biztosan politikai támadásról van szó.

A CasaPound egyik felvonulása Nápolyban (Forrás: Wikipédia By Cassatonante - Own work, CC BY-SA 3.0)

A hetvenes és a nyolcvanas években Olaszországban viszonylag sok terrorcselekményt követtek el helyi szélsőbaloldali és szélsőjobboldali csoportok, nem ritkán épp egymás ellen. Az ilyen támadások azonban a kilencvenes évektől egyre ritkultak. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt