Hazarepültek Amerikából a kiutasított orosz diplomaták

Az orosz diplomaták repülőgépe nem sokkal érkezése után, december 31-én a Dulles Nemzetközi Reptéren Washington közelében. Január 1-én ez a gép szállította el az Egyesült Államokból kiutasított 35 orosz diplomatát. AFP PHOTO / PAUL J. RICHARDS

Az orosz elnöki különgépet is működtető orosz állami légitársaság, a Rosszija az elnöki különítményhez tartozó különgépén hagyta el az Egyesült Államokat 35 orosz diplomata a családtagjaival.

Ők azok, akiket az amerikai kormány a Demokrata Párt szervereinek feltörése és az amerikai választási kampány befolyásolása miatt kiutasított az országból.

A diplomaták távozását az orosz nagykövetség egyik szóvivője hivatalosan is megerősítette.

Barack Obama december 29-én jelentette be az egyoldalú szankciókat és a diplomaták kiutasítását, akiknek mindössze 72 órát adott a távozásra. Ezt az oroszok végül be is tartották. Ugyanakkor némi meglepetésre Vlagyimir Putyin elutasított minden arányos válaszlépést, és bejelentette, hogy majd a január 20-án hivatalba lépő új elnökkel, Donald Trumppal rendezi majd a két ország viszonyát.

Trump maga arról beszélt január 1-én, hogy neki új információi vannak a hackelésről, olyanok, amiket mások még nem tudnak. Hogy mik ezek, azt vasárnap még nem árulta el, azt mondta, hogy majd kedden vagy szerdán tesz nagy bejelentést az ügyben. (Via BBC)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.