Indul a Helyi Válasz: ez lesz Simicska új csodafegyvere a sajtópiacon?

Média
2017 január 02., 14:31
comments 107

Orbán, az Európai Unió „Darth Vadere”

Lázár nem kért bocsánatot a tanároktól

Állami milliárdok karácsonyi jutalmakra

Ilyen címek sorakoznak a Helyi Válasz című oldal felső harmadában. A még csak béta verziónál tartó lap, sőt szinte lapbirodalom igazából még nem indult be, bár nagyjából egy hónapja éles már a helyitema.hu domain. Ami biztos, az annyi, hogy ez Simicska Lajos érdekeltsége, a szerkesztősége pedig ugyanott van, mint a nagyvállalkozó többi sajtótermékének.

Az kapásból feltűnik, hogy a címe a szintén Simicska-birodalomba tartozó Heti Válaszéra - na meg persze a megszűnt Helyi Témáéra - rímel, a logója pedig, mutatom:

meglehetősen hasonlít a Simicska-féle Metropolt a piacról kiütő, Habony Árpád-féle Lokáléra:

A HT a jelek szerint regionális-megyei hírgyűjtő oldal lesz, de az országos hírek között még 444-es linkeket is találtam benne.

A médiasors iróniája, hogy a jelenlegi vezető cikket pont az enyveskezű Mandinertől szívták be magukhoz.

A kiadónál még nem ért vissza mindenki a szabadságról, így egyelőre nem akartak beszélni az induló lapcsaládról. Ezért egyelőre azt sem tudni, hogy tervezik-e saját tartalom gyártást is vagy maradnak a vegytiszta hírgyűjtésnél.

A kemény az, hogy más forrásból úgy értesültünk, hogy nem Simicska az egyetlen, aki a regionális hírgyűjtés piacán mozgolódik. Ellenőrizetlen pletykák keringenek például hasonló Jobbik- és MSZP-közeli tervekről is. Én egyelőre egyáltalán nem értem, miért akkora biznisz ez, de ha visszatérnek a NEMZET Lap- és Könyvkiadó illetékesei, majd megkérdezem tőlük.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.