ISZONYATOSAN nő az eladott luxusautók száma Magyarországon

autó
2017 január 02., 20:39
comments 219

Elég szépen növekedett a magyar autópiac 2016-ban: majdnem 100 ezer új autót adtak el itthon (3500 autó hiányzott ehhez a számhoz). Ez egy kicsit több mint 25 százalékos bővülést jelent 2015-höz képest. (2014-hez képest pedig 43,1 százalékost.)

A valós piac méretét azonban nehezebb megbecsülni a reexport miatt. Ez azt jelenti, hogy a Magyarországon kedvezménnyel megvett autókat forgalomba helyezik, majd kiviszik az országból és visszaigénylik a regisztrációs adót. Szakértők szerint a reexport aránya 12 százalékos lehet az új autók piacán Magyarországon.

A legnépszerűbb autótípusok itthon a Suzuki Vitara, a Skoda Octavia és a Ford Focus voltak.

A luxusautók kategóriájában azonban sokkal nagyobb arányú a növekedés, mint az autópiac egészében. A luxuslimuzinok és a luxus SUV-k is tarolnak, a legnépszerűbb típusok itt az Audi Q7, a BMW X5 és az X6-os. Audi Q7-ből 323 darabot adtak el, ami több mint 70 százalékos bővülés 2015-höz képest. A modellváltáson átesett Volvo XC90-ből 286 kelt el, 52,1 százalékkal több mint tavaly. (napi.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.