Már többet netezünk mobilról, mint számítógépről

INTERNET
2017 január 03., 16:41

A Statcounter összesítése szerint 2016 karácsonya előtt egy héttel, egészen pontosan december 17-én helyet cserélt a számítógép és a mobil a netezésre használt eszközök listáján. Ez azt jelenti, hogy néhány napja

a világ lakossága többet internetezik mobiltelefonról, mint számítógépről.

Ez persze nem adatforgalmat jelent, mert az még mindig sokkal-sokkal nagyobb számítógépen, hanem azt, hogy a Statcounter által vizsgált weboldalak látogatottsága milyen forrásból érkezett.

A grafikonon látszik, hogy zöld függvény hogyan hagyta le decemberben a kéket.

A hullámzást az okozza, hogy a munkahelyen számítógépet használók miatt a gépen netezők aránya mindig hétköznap a legnagyobb, míg hétvégente a mobilos forgalom ugrik meg. 2016 őszén következett be először, hogy hétvégén már a mobilos netezés volt a nagyobb, és onnantól megállíthatatlan az előretörés.

A rekord karácsony második napja volt, amikor 58-36 volt a százalékos arány a mobilnet javára.

A világ országai között azonban még mindig nagy az eltérés, a fejlett országokban még mindig toronymagasan vezet a számítógép, míg Indiában vagy Kínában éppen fordított a helyzet. (via Index)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.