Újabb képek a budapesti zsiráfborjúról

ÁLLAT
2017 január 03., 12:48

2017. január 1-én kora délután szült meg Santana a Fővárosi Állat- és Növénykert anyazsiráfja, a borjúja ezzel az első baba lett idén az állatkertben.

Fotó: Máthé Zoltán / MTI
photo_camera Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A borjú nem sokkal a születése után rendben lábra is állt, ahogy az a patásoknál megszokott, majd anyatejet is ivott, tehát minden rendben fejlődik nála. Egyelőre az anyával elkülönítve tartják, de pár napon belül kezdik az összeszoktatást a többiekkel.

Santana az állatkert legidősebb zsiráfja, 1996. július 22-én született a csehországi Liberec állatkertjében, és 1997-ben került Budapestre. A vadon élő zsiráfok ugyanis 20-25 évig élnek, igaz, állatkertben ennél lényegesen hosszabb életük is lehet az állatoknak.

Az év első napján született zsiráfborjú és anyja, Santana a Fővárosi Állat- és Növénykertben január 3-án (Fotó: Máthé Zoltán / MTI)
photo_camera Az év első napján született zsiráfborjú és anyja, Santana a Fővárosi Állat- és Növénykertben január 3-án (Fotók: Máthé Zoltán / MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.