Délre a legjobban fizetett brit menedzserek már meg is keresik egy átlagmunkás éves bérét

gazdaság
2017 január 04., 08:37

Kövér macska szerdája - így nevezték el brit aktivisták a mai napot.

Arra utalnak ezzel, hogy számításaik szerint a legjobban kereső brit cégvezetők január 4-én délig már annyit keresnek, mint egy átlagos brit munkás csak december 31-ig szed majd össze. Vagyis idén már megkeresnek 28.200 fontot (10 millió 300 ezer forintot). Ehhez ezer font feletti órabér kell, ami előfordul a legnagyobb cégek menedzsereinél.

Nagy-Britanniában egyre több szervezet követeli, hogy a kormány tegyen valamit a nagy jövedelemkülönbségek mérsékléséért. (guardian)


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.