Előzetesbe került egy szír férfi, aki a gyanú szerint magát görögnek kiadva megerőszakolt egy nőt szilveszterkor

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség indítványával egyezően a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett egy szír állampolgárságú férfit, aki a megalapozott gyanú szerint szexuális erőszakot követett el egy magyar nő ellen Budapesten.

A szír állampolgárságú férfi január 1-én, a hajnali órákban egy szórakozóhelyen ismerkedett meg a sértettel, aki előtt görög állampolgárnak adta ki magát. A gyanúsított szexelni kezdett a sértettel, kezdetben a beleegyezésével, de a férfi egyre erőszakosabbá, durvábbá vált, ezért a sértett a beleegyezését egyértelműen visszavonta, kérte a gyanúsítottat, hogy hagyja abba, de az a sértett akarata ellenére, erőszakkal folytatta a szexuális jellegű cselekményeket.

Résztvevők a Kossuth téren a Nőkért Egyesület A NEM az NEM! című demonstrációján 2014. november 30-án (Fotó: Kallos Bea / MTI)

A szír állampolgárságú férfi Magyarországon bejelentett lakóhellyel, tartózkodási hellyel nem rendelkezik, személyi körülményei rendezetlenek, a terhére rótt bűncselekmény pedig kiemelkedő tárgyi súlyú.

A kerületi ügyészség ezért indítványozta a férfi előzetes letartóztatását. A Budai Központi Kerületi Bíróság szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt ezt el is rendelte. A végzés nem jogerős.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.