Kétmilliárdból épül az úszó-vb ideiglenes ugrótornya a Batthyány térnél

MŰVÉSZET
2017 január 5., 13:28
comments 189

33 méter magas lesz az az ugrótorony, ami a júliusi úszó-vb-re készül, és első elemeit már lerakták a Duna budai partján, a Batthyány térnél.

Összesen 2,1 milliárd forintba kerül majd: csak a tervezése volt 200 millió, mielőtt a megvalósító West Hungária Bau Kft.-vel decemberben 1,9 milliárdért szerződött a nemzeti vagyonkezelő.

A WHB-cégcsoport közel áll Tiborcz Istvánhoz: a miniszterelnök veje még novemberben vásárolta be magát a cégcsoport ingatlanvállalatába, a WHB Ingatlan Kft.-be, amiről épp a napokban írta meg a Direkt36, hogy már tovább is passzolta egy offshore vállalatnak.

photo_camera Budapest, 2017. január 3...A 2017-es vizes világbajnokságra készülõ óriás ugrótorony építkezésének helyszíne a fõvárosi Batthyány téren 2017. január 3-án...MTI Fotó: Illyés Tibor

A torony természetesen csak ideiglenesen áll majd a parton. Ez annyit tesz, hogy a magyar állam 66 millió forintot fizet egy ugrótoronyért méteréért, amit nyár után elbontanak. Elvileg az építkezés a forgalmat nem, illetve majd közvetlenül csak a világbajnokság kezdete előtti hetekben zavarja majd.

A férfi illetve női toronyugrók 27 illetve 20 méteres magasságból vetik majd le magukat, nem a Dunába természetesen, hanem egy 15 méter átmérejű mobilmedencébe.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt