Zimbabwe eladott 35 elefántot Kínának

ÁLLAT
2017 január 05., 19:56
comments 53

Beismerte a zimbabwei kormány, hogy december 23-án

eladott harmincöt elefántot Kínának.

A kabinet indoklása szerint kellett a pénz, muszáj volt megválni az állatoktól, sőt, a kormány szerint az is elképzelhető, hogy az ország több millió dollárt érő elefántcsont-készleteinek eladása is napirendre kerül. Persze azt, hogy mennyit kaptak a 35 ormányosért, nem árulták el.

Korábban állatvédő aktivisták számoltak be arról, hogy az elefántokat repülőgéppel szállították el Kínába. Az ország vadgazdálkodási hatósága szerint 36 ezernél is több elefánt él az országban. A Zimbabwe kormánya szerint az eljárás során betartották a nemzetközi szabályokat. Hozzátették, korábban már Európába és az Egyesült Államokba is adtak el más állatokat. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.