Az uzival felfegyverzett Michael Douglas keveredett a Tőzsdepalota látványtervére

MŰVÉSZET
2017 január 06., 20:55
comments 95

A dühös kisembert alakító Michael Douglas az Összeomlásban (Falling down) dugóba kerül, nem szolgálják ki, ki akarják rabolni, válaszul egyre erőszakosabb önbíráskodó pusztításba kezd.

link Forrás

És aztán egyszer csak felbukkan a felújításra váró (korábban kőkemény erőszakot látott) Tőzsdepalotában, pontosabban annak új látványtervén, a fegyverekkel dugig megrakott táskájával:

photo_camera A Szabadság téri Tőzsdepalota egy kanadai cég, a Tippin Corporation tulajdonában van, a felújítást pedig a német Beyer Blinder Belle építésziroda tervei alapján csinálják.

Annyira ő, hogy még a film plakátján is pont ez a kép van.

A tévészékház-ostrom miatt adódik az Összeomlás, de ha egy Tőzsdecápákból kiszedett Gordon Gekko Michael Douglast is elrejtettek volna a képen, az talán még helyénvalóbb utalás lett volna a Tőzsdepalotában.

A találatot köszönjük olvasónknak, Andor Tamásnak!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.