Gesztesi alkoholmérgezést is kaphatott volna annyi piától, amivel még vezetett is

Ittas vezetés miatt ítélték el Gesztesi Károlyt szerdán - írja a Bors. A színész november 6-án hajnalban ütközött Békásmegyernél egy járdaszegélynek. Az autója összetört, de sem neki, sem másnak nem lett baja.

Gesztesi annyira részeg volt, hogy alig bírt kiszállni a kocsijából, amikor sikerült, akkor egyszerűen odahugyozott az autó mellé, aztán megjöttek a rendőrök. A bírósági ítélet szerint 2,5 ezrelék felett volt a véralkoholszintje, ami már alkoholmérgezést okozhat, a testsúlyjával számolva ez 14 feles lehet.

A bíróság két évre eltiltotta Gesztesit a vezetéstől, de csak kategóriakorlátozást kapott, B kategóriára. Vagyis motort, teherautót, buszt akár vezethet. Emellett 400 ezer forintos büntetést kapott, és ki kell fizetnie a perköltséget is.

Védője, Borbély Zoltán szerint korrekt és méltányos az ítélet. Gesztesi ugyanis 1981 óta ve­zet, soha, egy szabálysértést sem követett el, nem menekült el a helyszínről, részletesen beismert mindent. Sőt a közérdekű munkát is vállalta volna, pedig ezt az ügyészség nem kérte. A kategóriakorlátozásnak egyébként az is az előnye, hogy így nem kell majd utánképzésen részt vennie, ha lejár a kétéves eltiltás.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;