Oroszország hazavisz néhány katonai egységet Szíriából

háború
2017 január 06., 08:36
comments 40

Putyin elnöki utasítására az orosz védelmi minisztérium megkezdte a szíriai orosz katonai kontingens csökkentését - jelentette be Valerij Geraszimov hadseregtábornok, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke pénteken Moszkvában. Vlagyimir Puyin a Viking című film egyik kellékkardjával - Fotó: AFP/Sputnik/Michael KlimentyevVlagyimir Putyin korábban már bejelentette, hogy a decemberi fegyverszünet egyik feltétele volt, hogy csökkentik a Szíriában állomásoz orosz csapatok számát.

A konfliktusövezetet elsőként az Admiral Kuznyecov (teljes nevén Admiral Flota Szovjetszkovo Szojuza Kuznyecov) repülőgép-hordozó cirkáló vezette hajókötelék hagyja el. Geraszimov emlékeztetett rá, hogy december 30. óta Szíria egész területén fegyverszünet van érvényben, amely azonban nem vonatkozik az Iszlám Állammal és az Dzsabhat Fatah as-Sámrával (korábbi nevén an-Nuszra Front) szembeni katonai fellépésre.(Reuters/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.