Vasárnaptól a saját fülünkkel tapasztalhatjuk meg a lengyelek, a csehek és a szlovákok problémáit

Vasárnap délután, 15 óra után indul a visegrádi országok (V4) közös rádiójának magyar műsora. A magazin a Kossuth Rádión lesz hallható. Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója a világmegváltó ötletről a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában péntek reggel elmondta, hogy a közép-európai régió országaiban élők a történelmi múltban és a jelenben is hasonló kihívások elé néznek, nemcsak a politikában, hanem a mindennapi életben is. Szerinte ezért is nagyon fontos, hogy „egymás problémáit közelebbről is megismerjük és megtapasztaljuk”.

Vaszily Miklós (balra) a bajszatlan Kövér László (középen) mellett - Fotó: Németh Anna / Anna Németh Photography

A rádióműsor célja az, hogy a magyarok is minél többet megtudjanak a régióban élőkről, de ugyanakkor mi is jobban meg tudjuk ismertetni a régió országaiban élőket Magyarországgal és a magyar embereket foglalkoztató eseményekkel.

A vezérigazgató fontosnak nevezte azt is, hogy a rádióműsoron keresztül is valódi tartalommal töltsék meg a visegrádi együttműködés gondolatát.

Fotó: AFP/Georges Gobet

Tavaly szeptemberben jelentették be, hogy a visegrádi országok - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - közös, a nemzeti nyelveken sugárzó rádióműsort indítanak. A lengyel kezdeményezésre induló, a Visegrádi Alap támogatásával készítendő kulturális, társadalmi és politikai témájú műsorokat a nemzeti szerkesztőségek munkatársai készítik. A V4 rádióadás Lengyelországban Újév napján indult a közszolgálati rádió első csatornáján (Polskie Radio 1). (MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.