Bienerth Gusztáv lett a Magyar Úszó Szövetség új elnöke

Vasárnap délután tartja rendkívüli tisztújító közgyűlését a Magyar Úszó Szövetség, amit Gyárfás Tamás lemondása miatt kellett összehívni. A Nemzeti Sport szerint a jelöltállításon a három jelölt közül egyedül Bienerth Gusztáv, a 2024-es magyarországi olimpiai pályázat alelnöke került fel a jelölőlistára. Az utolsó körben 146 szavazat érkezett, a 74-es érvényességi küszöbb mellett

126-an szavaztak Bienerth Gusztávra, ezzel ő letta MÚSZ új elnöke.

Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Bienerth Gusztáv, a 2024-es magyarországi olimpiai pályázat alelnöke a felújítás alatt álló fõvárosi Komjádi Uszodában tartott sajtótájékoztatón - Fotó: MTI/Mohai Balázs

A szavazószámláló-bizottság tájékoztatása szerint a délelőtt regisztrált 148 küldött közül 147 vette fel a titkos szavazólapot, közülük 143-an dobták bele az urnákba a szavazatukat. Hornyák Viktorra 41, Tóth Istvánra 44, Bienerth Gusztávra 128 szavazat érkezett, így csak utóbbi tudta átlépni az 50 százalékos küszöböt. Az érvénytelen szavazatok száma 15 lett.

Egy pénteki sajtótájékoztatón Seszták Miklós fejlesztési miniszter a kormány nevében bejelentette, hogy Bienerth Gusztávot támogatná a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) vasárnapi elnökválasztásán.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;