Eltévedt a Pilisben egy pár szombat este a -18 fokos hidegben

Szombat este 17 óra után telefonált be a központi segélyhívóra egy nő, mert eltévedt a párjával a Pilisben. Mivel Csongrád megyéből érkeztek a területre, semmilyen helyismerettel sem rendelkeztek. Eredetileg a Dobogókő és Pilisszentkereszt közötti erdős területen akartak túrázni, de letértek az útvonalról. A térkép és a túristajelzések alapján a tartózkodási helyüket a Sikárosi-rétet határozták meg.

A jelzésre a Komárom-Esztergom megyei és a Pest megyei rendőrök azonnal a helyszínre indultak, és a társszerveket is értesítették, így a területre speciális mentőcsoportok, polgárőrök és a területet ismerő erdészek érkeztek. Az akció előtt a Komárom-Esztergom megyei rendőrfőkapitány-helyettes 72 embernek tartott eligazítást. A kutatócsoportok -18 fokos időben indultak útnak.

Fotó: police.hu

A szakemberek részletes térképen már be is határolták a pár lehetséges tartózkodási helyét, amikor a helyi vadászházba telefonált a bejelentést tevő nő, hogy nyugi, semmi gond, közben kitaláltak az erdőből és épségben visszajutottak a szálláshelyükre. (police.hu)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.
;