Napok óta szivárványsügéreket filmez a Hévízi-csatornában fürdőző zalaköveskúti alpolgármester

ÉLET
2017 január 8., 19:40
comments 150
photo_camera Fotó: Varga György / MTI

Varga György, az MTI fotósának vasárnapi képén tűnt fel egy férfi, aki nem egyszerűen kenuval merészkedett ki a Hévízi-csatornára, hanem a 32 éves hidegrekord napján látta elérkezettnek a pillanatot, hogy fürdőzzön is benne egyet.

Tolnai István ezután maga jelentkezett a 444-nél, hogy ő szerepel a képen, amint épp felvételt készít a csatorna élővilágáról.

És küldött bizonyítékot is arról, hogy ez az élővilág most dúsabb, mint nyáron. Olyankor ugyanis a fürdőzők elriasztják a halakat, ilyenkor viszont százával hemzsegnek az ember körül a szivárványsügérek, és más különleges vízi élőlények. Szerencsésebb halak élnek itt, mint a lillafüredi vízesésnél.

Napok óta készít a halakról videókat, és állítása szerint roppantul élvezi a dolgot, mert nincs olyan hideg a vízben, mint gondolnánk.

"Ha ebben a -13 fokban levetkőzik és fél percet mozdulatlanul áll, akkor a 18 fokos víz melegnek tűnik és minden gond nélkül beleereszkedik. A víz hőmérsékletét az alulról sugárzó talajhő növeli. Az iszap melegebb a víznél is. A víz felszínén sincs hideg, mivel a kipárolgás felhevíti az ottani levegőt. A parton talán - 6 lehetett" - szabadkozott Tolnai úr, aki egyébként alpolgármester Zalaköveskúton.

Annyit azért elismert alpolgármester úr, hogy az átlagnál edzettebbnek számít, a Zalaszentgróti Shotokan Karate-Do egyesület karatésaként szereti a kihívásokat, bármikor belegázol 10 fok körüli vízekbe is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt