2017 is Mészáros Lőrinc éve lehet

Az uniós közbeszerzési értesítőben látott napvilágot az örömhír: Mészáros Lőrinc saját nevén lévő cége, a birodalom zászlóshajója, a Mészáros és Mészáros Kft. nettó 9,8 milliárd forintért végezhet árvízvédelmi munkát konzorciumban a Felső-Tisza tivadari híd feletti szakaszán.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a híd környezetének építési munkáival a szintén a felcsúti polgármesterhez köthető Magyar Vakond Kft.-t bízták meg, nettó 4,8 milliárd forintért.

Pár napja derült ki, hogy a Magyar Vakond Kft. és a Swietelsky konzorciuma nyerte a Közép-Tisza mederkezelésére kiírt tendert, összesen 3,2 milliárd forintért végzi a munkát a két cég.

A Magyar Vakondot birtokló Varga Károly korábban tulajdonostársa volt Szíjj Lászlónak a Magyar Aszfaltban, ahonnan Varga ugyan kiszállt, de ez nem jelentett szakítást. Varga és a Mészáros szoros üzleti kapcsolatban lévő Szíjj együtt irányít több, a Mészáros család érdekeltségébe tartozó céget. Varga tulajdonostárs például a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-ben, valamint a CLH Klímaszerviz Kft.-ben, amiben szintén tulajdonos Mészáros Lőrinc is.