2017 is Mészáros Lőrinc éve lehet

gazdaság
2017 január 09., 07:31
comments 28

Az uniós közbeszerzési értesítőben látott napvilágot az örömhír: Mészáros Lőrinc saját nevén lévő cége, a birodalom zászlóshajója, a Mészáros és Mészáros Kft. nettó 9,8 milliárd forintért végezhet árvízvédelmi munkát konzorciumban a Felső-Tisza tivadari híd feletti szakaszán.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy a híd környezetének építési munkáival a szintén a felcsúti polgármesterhez köthető Magyar Vakond Kft.-t bízták meg, nettó 4,8 milliárd forintért.

Pár napja derült ki, hogy a Magyar Vakond Kft. és a Swietelsky konzorciuma nyerte a Közép-Tisza mederkezelésére kiírt tendert, összesen 3,2 milliárd forintért végzi a munkát a két cég.

A Magyar Vakondot birtokló Varga Károly korábban tulajdonostársa volt Szíjj Lászlónak a Magyar Aszfaltban, ahonnan Varga ugyan kiszállt, de ez nem jelentett szakítást. Varga és a Mészáros szoros üzleti kapcsolatban lévő Szíjj együtt irányít több, a Mészáros család érdekeltségébe tartozó céget. Varga tulajdonostárs például a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-ben, valamint a CLH Klímaszerviz Kft.-ben, amiben szintén tulajdonos Mészáros Lőrinc is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.